Andrzejki 2018

Jesień - Zima

Karta win

Pub

Najlepsza Restauracja

Wigilia firmowa

Kolacja Świąteczna- Menu I
w Piano Hotel **** Restauracja i Pub
 


PRZYSTAWKA

Śledzik na sałatce z cebulki i jabłka Granny Smith


ZUPA

Zupa grzybowa z makaronem własnego wyrobu

 

DANIE GŁÓWNE

Polędwica z dorsza w sosie kurkowo-tymiankowym podana z puree ziemniaczanym i domowymi buraczkami

 

DESER

Klasyczny Apple Crumble z gałką lodów waniliowych
Kompot z suszu

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kolacja Świąteczna- Menu II serwowana na półmiskach 
w Piano Hotel **** Restauracja i Pub
 


PRZYSTAWKA

Krewetki na musie z awokado i  granatem


ZUPA

Barszcz z uszkami

 

DANIE GŁÓWNE

Łosoś w sezamie w sosie pomarańczowym
Polędwica z dorsza na porach duszonych w winie
Dzwonko z karpia saute
Pierogi z kapustą i grzybami
Ruskie pierogi okraszane cebulką
Kasza pęczak z grzybami
Ziemniaczki opiekane
Śledzik z cebulką i jabłkiem Granny Smith
Mix sałat, surówka z marchewki, buraczki domowej roboty
Pieczywo własnego wypieku, masełko
Kompot z suszu

 

DESER

Szarlotka
Piernik z powidłami śliwkowymi

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kolacja Świąteczna- Menu III serwowana na półmiskach 
w Piano Hotel **** Restauracja i Pub
 


PRZYSTAWKA

Róża z wędzonego łososia na grzance z jajkiem przepiórczym i kawiorem


ZUPA

Krem z grzybów leśnym z kleksem kwaśnej śmietany

 

DANIE GŁÓWNE

Łosoś w sezamie w sosie pomarańczowo-imbirowym
Sandacz na duszonych rydzach
Udko z kaczki konfitowane w sosie demi-glace
Schab sous-vide w sosie borowikowym
Pierogi z kapustą i grzybami
Ruskie pierogi okraszane cebulką
Kluski śląskie
Ziemniaczki opiekane
Śledzik z cebulką i jabłkiem Granny Smith
Mix sałat, surówka z marchewki, buraczki domowej roboty
Pieczywo własnego wypieku, masełko
Kompot z suszu

 

DESER

Ciasto marchewkowo-orzechowe
Piernik w czekoladzie z powidłami śliwkowymi

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kolacja Świąteczna- Menu IV serwowana na półmiskach 
w Piano Hotel **** Restauracja i Pub
 


PRZYSTAWKA

Tatar z łososia z chili i kaparami
Sezonowany antrykot sous-vide z dipem Dijon


ZUPA

Krem z grzybów leśnym z kleksem kwaśnej śmietany
Barszcz z uszkami

 

DANIE GŁÓWNE

Łosoś w sezamie w sosie pomarańczowo-imbirowym
Sandacz na duszonych rydzach
Policzek wołowy w sosie demi-glace
Udko z kaczki konfitowane
Pierogi z kapustą i grzybami
Ruskie pierogi okraszane cebulką
Kluski śląskie
Puree truflowo-ziemniaczane
Kasza pęczak z borowikami
Warzywa gotowane
Buraczki domowe, surówka z marchewki
Pieczywo własnego wypieku, masełko
Kompot z suszu

 

DESER

Sernik z białą czekoladą
Piernik w czekoladzie z powidłami śliwkowymi


szybka pozyczka