Kontakt: 

RECEPCJA: (+48) 77 550 33 01, kom. 606 300 703

RESTAURACJA: kom. 602 729 231

Andrzejki 2018

Jesień - Zima

Karta win

Pub

Najlepsza Restauracja

Wigilia firmowa

Restauracja PIANO to wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie Opola. Ideą Szefa Kuchni jest korzystanie z najlepszych naturalnych produktów dostępnych w naszym regionie, które są naszą inspiracją. 

 

Hołdujemy tradycyjnej polskiej kuchni w nowej odsłonie z delikatnym nawiązaniem do kuchni włoskiej.

Bardzo istotną dla nas kwestią, którą chcemy promować wśród naszych klientów jest zdrowa żywność podana w smakowitej formie.
W zachowaniu najwyższej jakości serwowanych dań pomagają nam nasi wyselekcjonowani lokalni dostawcy, którzy gwarantują świeżość i naturalność dostarczanych produktów.

 

Karta  menu  jest sezonowa, gdyż odzwierciedla mijające pory roku, a także gust naszych Gości.
Doświadczony  Szef Kuchni dokłada wszelkich starań, aby tak wspaniałe produkty zostały wykorzystane w jak najlepszy sposób.

 

PIANO POLECA JESIEŃ - ZIMA

Talerz grzybów leśnych z grzankami

Zupa grzybowa z domowym makaronem

Stek z polędwicy wołowej z duszonymi rydzami i domowymi frytkami

Pieczony filet z sandacza na buraczanym risotto z kurkami

Klasyczny Apple Crumble z lodami waniliowymi

 

 

NOWOŚĆ
SZEF KUCHNI PIANO POLECA

Grillowany stek Tomahawk (550g / 650g) z pikantną salsą warzywną i dipem Dijon

Szef Kuchni poleca doskonałej jakości steki, które przygotowane są dla Państwa przy
zastosowaniu unikalnej receptury oraz wyjątkowej jakości mięsa specjalnie wyselekcjonowanego dla Restauracji Piano.

Steki z wołowiny Premium z rasy Highland, która jest hodowana ekstensywnie całorocznie na pastwisku. Karmiona jest wyłącznie trawą oraz ziarnem owsiano-jęczmiennym.
Zwierzęta nie dostają antybiotyków, są wolne od hormonów wzrostu, sterydów i GMO.

 


NOWOŚĆ
SZEF KUCHNI PIANO POLECA

Policzek wołowy (300g / 350g) w winnym sosie demi glace
z puree tryflowym i marynowanym burakiem

 

PRZYSTAWKI

Grillowane krewetki z puree z awokado
Carpaccio wołowe z oliwkami i kaparami
Wybór serów z powidłami własnego wyrobu dla 2 osób
Selekcja wędlin włoskich dla 2 osób
Grillowane przegrzebki z sałatką z rukoli
Tatar z polędwicy wołowej z żółtkiem przepiórczym
Marynowany filet ze śledzia podany na sałatce
z jabłka i szalotki z dodatkiem musztardy francuskiej

 

SAŁATKI

Sałaty z kozim serem i grillowaną gruszką
Sałaty z grillowanym łososiem, pomidorkami koktajlowymi
i serem Grana Padano
Sałata Cezar z grillowaną piersią perliczki lub krewetkami
Sałata z wołowiną, jajkiem poszetowym i dressingiem z musztardy francuskiej
Mini mix sałat lub gotowane warzywa (dodatek do dania głównego)

 

ZUPY

Rosół z domowym makaronem
Śródziemnomorska zupa rybna z grzankami
Zupa pomidorowa z domowym makaronem i bazylią
Zupa krem

 

DANIA GŁÓWNE

Medaliony z polędwicy wieprzowej z sosem borowikowym i kluseczkami
Kaczka pieczona z czerwoną kapustą i kluseczkami
Stek wołowy z masełkiem truflowym, pieczonym burakiem, grillowaną szalotką i talarkami ziemniaczanymi
Sandacz na puree z marchwi z opiekanymi ziemniaczkami
Łosoś z czarnym sezamem na puree chrzanowym z warzywami
Grillowany stek z antrykotu sezonowanego podany na dipie Dijon, z sałatką z rukoli, orzeszkami pini i frytkami
Talerz grillowanych krewetek z puree z awokado (14 szt.) 

 

DOMOWE MAKARONY

Pappardelle z pesto z suszonych pomidorów i orzeszkami pinii
Linguine z krewetkami
Pappardelle w łagodnym sosie borowikowym
Linguine z owocami morza
Grillowany stek z łososia norweskiego na linguine ze szpinakiem w sosie śmietanowym
Pappardelle w sosie śmietanowym z gorgonzolą i grillowaną piersią perliczki
Tagliatelle z polędwicą wołową i borowikami

 

Szanowni Goście, makarony z naszej karty menu
są własnego wyrobu z wykorzystaniem oryginalnej włoskiej mąki

 

DESERY

Ciastko czekoladowe na ciepło w musie owocowym
z gałką lodów waniliowych
Sernik z białą czekoladą i musem owocowym
Deser lodowy z bitą śmietaną i owocami
Wybór lodów i sorbetów (1 gałka)
Krem Brulee

 

Menu dla dzieci

ZUPY

Zupka pomidorowa z domowym makaronem
Rosołek z domowym makaronem

 

DANIA GŁÓWNE

Nuggetsy z domowymi frytkami i surówką z marchewki
Naleśniki z serem i musem malinowym
Grillowana pierś perliczki z puree ziemniaczanym i mizerią 

KOLOROWE SOKI

Papa Smerf: sok/nektar pomarańczowy z syropem blue curacao
Owocowy Twister: sok/nektar jabłkowy, pomarańczowy, porzeczkowy z syropem grejfrutowym
Fresh cherry: sok/nektar jabłkowy, grejfrutowy, cytrynowy z syropem wiśniowym 

 

 

W Restauracji Piano dostępna jest również
Karta Menu z wyszczególnionymi alergenami

Nasze dania przygotowywane są zawsze ze świeżych produktów, bezpośrednio przed podaniem
Czas oczekiwania na wybrane danie może wynieść do 30 minut.

Życzymy Państwu Smacznego

 

 

 

 

 

 

Wszystko o naszym hotelu, restauracji i pubie:

PIANO HOTEL****

Dowiedz się co dla nas jest ważne, abyś w tym miejscu czuł się przyjemnie.

Więcej informacji...

MENU SZEFA KUCHNI

Czy jesteś ciekawy naszego menu? Poznaj naszą kuchnię.

Więcej informacji...

WIRTUALNY SPACER

Zapraszamy do zwiedzania naszego hotelu.

Więcej informacji...

LOKALIZACJA

Kontakt - sprawdź, jak do nas dojechać, zadzwonić lub wysłać wiadomość.

Więcej informacji...


szybka pozyczka